Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pátek 23. června 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka

Pampeliškový med

Email Tisk

Pampeliškový medIngredience:

400 g pampeliškový květů
1l vody
1 citron
1,5 kg cukru krystal

 

 

 

 

 

Postup přípravy:
Citrón nakrájíme na kolečka a spolu s květy pampelišek povaříme 20 minut při mírné teplotě. Scedíme, z květů i z citrónů vymačkáme maximum tekutiny. Ještě do horkého odvaru přisypeme cukr a vaříme dalších 15 minut. Ještě horký med plníme do sklenic a ihned uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru, aby se víčka dobře chytla.

K pampeliškám můžete přidat i další kvítí, například sedmikrásky, nebo listy aromatických bylinek, jako je meduňka či máta či dokonce trochu strouhaného zázvoru pro větší říz. Med tak získá další zajímavé odstíny chutí. Zrovna tak k citrónům je možné přidat ještě pomeranče... zkrátka domácí pampeliškový med můžete vařit podle chuti a fantazie, a každý rok vyzkoušet o trochu jiný.

Aktualizováno ( čtvrtek, 23 únor 2017 09:28 )  
Banner
Banner
Banner