Čtvrtek, 25.4.2024
HudbaKultura

Alphaville in concert 2013

Alphaville in concert 2013Slavná německá skupina Alphaville se vrací do České republiky. V pátek 16. srpna 2013 odehraje koncert v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích. Posluchači se dočkají nejen skladeb z poslední desky Catching Rays on Giant, ale především hitů jako Forever Young, Fools, Big In Japan či Sound Like A Melody.
Support: GANG ALA BASTA (Cz)

 

Kdo by neznal rock-popové melodie podbarvené syntezátory Big in Japan, Forever Young či Sounds Like A Melody, nesmrtelné hity skupiny Alphaville. A právě tato blýskavá ikona hudby 80. let, která se výrazně podílela na formování zvuku této doby podobně jako Depeche Mode, se představí 16. 8. 2013 v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích.

Alphaville, foto: (c) 2009 Jaromír Zajíček - FotoZajda.czKapela Alphaville byla založena v roce 1982 v západním Německu. Bývá zařazována do žánru new wave a na jejich produkci je znatelné i ovlivnění synthpopem, mezi jehož významné představitele patřily skupiny jako Depeche Mode, Erasure, A-ha, Pet Shop Boys, OMD, New Order, Bronski Beat, Modern Talking, Ultravox a další.

S prvním hitovým albem přišli již v roce 1984, kdy vydali album “Forever Young”. Z něho pocházejí zmíněné skladby Big In Japan, Forever Young a Sounds Like A Melody. O 2 roky později vychází druhá, neméně úspěšná deska “Afternoons in Utopia” s hitovým singlem Dance with me a v roce 1989 “syntezátorové” album “The breathtaking blue”. S deskou “Prostitute” z roku 1994 se posunuli do rockovější polohy, diskografii doplňuje album “Salvation” (1997) a remixové “Forever Pop” (2001). Z vydaných kompilací bývá za nejlepší označována ta z počátku 90.let nazvaná “First Harvest 1984 “1992”. Z dalších jmenujme např. “Dreamspaces” (konec 90.let) a “Crazyshow” (2003) a nesmíme opomenout jediné živé album “Stark naked and absolutely live”. V roce 2010 vydali svou zatím poslední desku “Catching Rays On Giant”

Skupina vystoupí v aktuálním složení Marian Gold (zpěv), Martin Lister (klávesy), Dave Goodes (kytara) a Jakob Kiersch (bubny).

Zveme vás na cestu do jiskrných osmdesátek, přijďte zavzpomínat si na hity svého mládí i ocenit kvality zpěvákova projevu.

Alphaville in concert 2013

Vstupenky v prodeji v síti Ticketportal, Ticketstream a v místních předprodejích.
Bližší informace na tel. 572 551 851 nebo www.vichr.cz.

Fotogalerie z koncertu “25 years of Alphaville” na Žofíně z roku 2009.

Více na: www.alphaville.info a www.alphaville-fanklub.info.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.