Sobota, 20.4.2024
KulturaOstatní kultura

Animefest 2017

Animefest 2017Květen je tu a přináší s sebou dlouho očekávaný Animefest 2017!

V pátek 19. května 2017 ovládne brněnské výstaviště největší český festival japonského komiksu (mangy), animovaného filmu (anime) a japonské kultury – Animefest 2017. Organizátoři pro Nás připravili již čtrnáctý ročník tohoto třídenního festivalu a rozhodně se máme na co těšit.

Animefest se nám před očima rok od roku zvětšuje, vyvíjí a láká stále více návštěvníků. Ani tento ročník jistě nebude výjimkou. A co vlastně festival nabízí? Můžete se těšit na zábavné soutěže, praktické workshopy, spoustu kvalitních tematických přednášek a promítaní starších i nových anime. Nejočekávanější částí programu je Cosplay soutěž, ve které se návštěvníci utkají o titul nejlepšího cosplayera. Vítěz bude reprezentovat Česko v mezinárodní soutěži Clara Cow’s Cosplay Cup v Haagu. A cosplayů bude na akci opravdu hodně, což přispívá k naprosto úžasné atmosféře festivalu, kterou si nemůžete nechat ujít.

Můžete si vyrobit vlastní kostým, ať už inspirovaný postavou z anime či hry nebo něčím zcela jiným. Přijet v převleku však rozhodně není podmínkou pro vstup.

Dorazí několik zahraničních hostů, kteří budou vést vlastní přednášky nebo zasednou v porotě Cosplay soutěže. Na akci také proběhne křest Vějíře – sborníku tuzemské mangy. Pro návštěvníky bude k dispozici RetroHerna s nejslavnějšími retro hrami a to vše na originálních konzolích a původních CRT televizorech. Těšit se můžeme i na spoustu prodejních stánků s anime a manga předměty.

Animefest 2017

Chrudimka.cz opět vysílá na událost redaktory, takže po ukončení akce zde najdete report z Animefestu 2017. Na Animefest se vždy rádi vracíme, atmosféra festivalu je nezapomenutelná a proto jsme pro Vás připravili soutěž o tři lístky na celou akci.

Více informací o festivalu, ubytování a vstupném najdete na www.Animefest.cz.
Více informací o soutěži o lístky najdete zde.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.