Apetit Festival přichází do Pardubic pod novým názvem FRESH Festival. Nabídne i hadí maso.

FRESH Festival

Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který v Pardubicích přinese již potřetí možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen z východočeského regionu. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název Apetit Festival změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. V Pardubicích se velká kulinářská show odehraje od soboty 20. do neděle 21. června 2015, hlavní program se uskuteční na dostihovém závodišti.

FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. „Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show a naučte se vařit s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří přímo z pódia budou vést kulinářské workshopy. V Pardubicích své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, dále Roman Vaněk, Dalibor Navrátil, kapitán národního teamu Filip Horký, Karolína z TV Prima, Gondíci či Markéta Hrubešová. Chybět nebude ani Petr Havlíček, odborník na hmyzí kuchyni Petr Ocknecht či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček,“ zve pořadatel festivalu Martin Nauš. „Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi,“ doplnil Nauš.

Tradiční součástí festivalu je soutěž o Východočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace z regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu.

Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka špičkových vinařství. Již tradičně nebudou chybět prodejní prezentace delikates z celého světa a také nejrozsáhlejší kolekce držitelů značek Regionální potravina a MLS pardubického kraje, kdy na festivalu dojde k oficiálnímu slavnostnímu vyhlášení výherců o oceněných v těchto kategoriích za rok 2015.

V sobotu 20. června 2015 bude program probíhat od 10 do 21 hodin
a v neděli 21. června od 10 do 16:30 hodin
(vstupné po oba dva dny je 50 Kč).

Fresh Festival

 

Soutěžní restaurace

Nová Amerika golf resort – www.novagolf.cz
La Cabaňa – www.lacabana.cz
Restaurace Aquarium – www.aquarko.cz
U zběhlíka – www.uzbehlika.cz
Tutti Pazzi – www.tuttipazzi.cz
St. Patrick – www.stpatrick.cz
Na Bídě – www.nabide.cz
Fortna – www.fortna.cz
Dašické sklepy – www.dasickesklepy.cz
Penzion Fajn – www.penzion-fajn.com
Slunný dvůr – www.slunnydvur.com
Hotel na Farmě – www.hotelnafarme.cz
Myslivna – www.myslivna-pce.cz

 Fresh festival

 

Soutěžní pivovary

Svijany – www.pivovarsvijany.cz
U Hušků – www.pivovaruhusku.webnode.cz
U Stočesů – www.ustocesu.cz
Ferdinand – www.pivovarferdinand.cz
Novopacké pivo – www.novopackepivo.cz
Pacov – www.minipivovarpacov.cz
Rychnov nad Kněžnou – www.pivovarrychnov.cz
U Vacků – www.pivochlumec.cz
Pernštejn – www.pernstejn.cz
Primátor – www.primator.cz
Opat – www.pivovarbroumov.cz
Postřižinské pivo – www.postriziny.cz
Rampušák – www.pivovar-dobruska.cz
Lobkowicz – www.pivovary-lobkowicz.cz
Rychtář – www.rychtar.cz
Klášter – www.pivovarklaster.cz
Hendrych – www.pivohendrych.cz

 

Vinařství

VIA VINI – HLAVNÍ VINAŘSTVÍ – www.viavini.cz
Kolby – www.kolby.cz
vinařství Pavel Binder – www.pavelbinder.cz
vinařství Sádek – www.vinarstvi-sadek.cz
Les cavistes – www.1lc.eu
Sdružení slováckých vinařů – www.slovactivinari.cz
vinařství Drmola – www.vinarstvidrmola.cz
Umporto – www.umporto.cz
Kamelot – www.vino-kamelot.cz
vinařství Žerotín – www.vinaplnafolkloru.cz

 Fresh festival

Zážitkové restaurace


Extrémní catering – restaurace pod vedením šéfkuchaře Petra Koukolíčka

Menu:
– Filet z krajty královské na špízku v teriyaki marinádě, batátové pyré
– Krokodýlí medailonky v zelené kari pastě, pšeničné nudle, pórek, mrkev, nakládaná ředkev
– Krokodýlí ragú na zelenině, rýže
– Pomalu pečená kýta za zebry v africkém chlebu se zelným salátem se sezamovým olejem a červenou paprikou a květinami
– Žabí stehýnka v tempuře z medvědího česneku na okurkovém salátu se zakysanou smetanou s červenou řepou

Molekulární Kuchyně – Molecular Base (www.molekularnicatering.cz) – restaurace s molekulárním menu, pod vedením šéfkuchaře Petra Koukolíčka.

Menu:
– Nitro Tiramisu připravené v kapalném dusíku při -196°CEspuma Piňa colada
– Koktejl Cosmopolitan v kostce
– Kahlua and Baileys pyramida – Kouřící nápoj nealkoholický
– Blue ocean, Fresh máta, Malina
– Kouřící nápoj alkoholický – Mojito

Fresh festival

Hmyz – Šach Mat (www.sach-mat.cz) – restaurace s menu za použití jedlých květů, pod vedením šéfkuchaře Petra Ocknechta.

Menu:
– Cvrček banánový na másle s pečivem
– Zophobas na čerstvém chilli, česneku a hrubozrnné soli
– Duo švábů na kuskusu
– Štír na rukole

UKOKO – pop-up restaurace, Veroniky Koko Kokešové ve spolupráci s Tamarind Tree

Menu:
– kuřecí satay chilli sin carne (vegetariánská verze)
– Shu mai – knedlíčky z wonton těsta plněné směsí vepřového masa a krevet

 

FRESH Festival

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.