Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pátek 20. října 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření Apetit Festival - svátek všech gurmánů a labužníků míří do Pardubic

Apetit Festival - svátek všech gurmánů a labužníků míří do Pardubic

Email Tisk

APETIT FESTIVAL gurmánský festival dobrého jídla a pití

Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci" v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti v Synthesia parku. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června 2013 a bude opravdu co ochutnávat i popíjet. Připraven je také nabitý zábavný program.

Na kuchařské stage se nám podařilo připravit velmi zajímavý program. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který už je pravidelným účastníkem sesterského západočeského festivalu v Plzni, uvidí návštěvníci například kuchařskou show Petra Ocknechta, který připravuje pokrmy z hmyzu, představí se také Petr Koukolíček, jehož molekulární kuchyni mohli návštěvníci ochutnat také vloni v Plzni a nově dorazí Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz," přibližuje program letošního Apetit Festivalu Martin Nauš z pořádající agentury Motor AG, s. r. o.

Michale, s chutí do toho!Hmyz na talíři

Nevšední zážitek z festivalu si budou moci odnést hosté v neděli, kdy Petr Ocknecht bude celý den vařit hmyzí menu s nesoutěžní restaurací Šach Mat – všechny netradiční delikatesy bude možné ochutnat. „Připravovat budu cvrčka na másle s pečivem, saranče podávané s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy," láká na originální menu Petr Ocknecht, který je mimo jiné spoluautorem kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.

Soutěží restaurace, pivovary i návštěvníci

Návštěvníci festivalu budou moci vybírat ze soutěžních restaurací tu, která získá titul Východočeská restaurace roku 2013. Ty se budou na festivalu prezentovat degustačním menu o třech chodech. Organizátoři věnovali velkou pozornost výběru pivovarů a minipivovarů, mezi nimiž milovníci tohoto zlatavého moku budou volit Pivovar roku 2013. Na festivale bude nabídka z více než 100 druhů piv a pivních speciálů. „Hlasování jsme se rozhodli podpořit cenami pro hlasující v hodnotě 16 tisíc korun. Výherci cen budou losováni každý den festivalu a to 29. června ve 20.00 hodin a 30. června v 17.00 hodin na hlavním pódiu festivalu," pokračuje organizátor akce Martin Nauš.


Na stojáka i vsedě

Program festivalu zpestří vystoupení komiků z projektu „Na Stojáka". Na pódiu se objeví například Miloš Knor, Richard Nedvěd a trapnomagie, Daniel Čech či Karel Hynek. Hudební program obstará Vladimír Mišík a ČDG nebo kapela Blue Effect.

Chceme také dopřát pohodlí návštěvníkům, takže zajistíme velké množství míst k sezení a pohodlné degustaci pokrmů, a to nejen na hlavní ploše, ale i v dalších částech areálu festivalu. Kromě restaurací a pivovarů bude možné zajít na koktejl, na kávu a něco sladkého, nakoupit regionální potraviny na farmářském trhu a ochutnat nabídku kvalitních vinařství," uzavírá nabídku Martin Nauš a dodává, že na festivalu dojde i k vyhlášení vítězů všech kategorií Regionální potravina a MLS Pardubického kraje.

Východočeský Apetit Festival 2013 získal nejvyšší možnou záštitu Statutárního města Pardubice a záštitu radního Pardubického kraje Václava Kroutila, což je nám velkou ctí a zároveň nás to samozřejmě zavazuje" doplnil Martin Nauš.

PROGRAM FESTIVALU

Cooking stage
Sobota 29. 6. 2013
11:00 - 12:00 Libor Tláskal – Panorama - Rychnov nad Kněžnou
12:00 - 13:00 Zdeněk Pohlreich
13:00 - 14:00 Jan Vnuk – Populár – Hradec Králové
14:00 - 15:00 Václav Šulc – Whirlpool cooking show
15:00 - 16:00 Petr Stádník – Makro cooking show
16:00 - 17:00 Zdeněk Pohlreich
17:00 - 18:00 Lukáš Kollman – Bonté – Pardubice
18:00 - 19:00 Petr Koukolíček, molekulární gastronomie
19:00 - 20:00 Jiří Středa – Grund Resort – Mladé Buky
20:00 - 21:00 Oldies disco

Neděle 30. 6. 2013
11:00 - 12:00 Jakub Tabak – Aquarium – Hradec Králové
12:00 - 13:00 Roman Paulus – dvojnásobný držitel michelinské hvězdy
13:00 - 14:00 Kenwood s Filipem Sajlerem (Kluci v akci)
14:00 - 15:00 Petr Ocknecht – entomofagie (hmyz na talíři)
15:00 - 16:00 KoKo - MENUDOMU.cz
16:00 - 17:00 Ondřej Slanina (Kluci v akci)
17:00 - 18:00 Vyhlášení vítězů Východočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013
- ceny předá primátorka Pardubic MUDr. Štěpánka Fraňková

Hudební a zábavní podium
Sobota 29. 6. 2013
10:00 - 12:00 Černá Hora radio live
12:00 - 13:00 vyhlášení vítězů Regionální potravina a MLS Pardubického kraje
13:15 - 13:45 Komici s. r. o. Miloš Knor
14:00 - 15:15 Blue Effect
15:30 - 16:00 Komici s. r. o. Miloš Knor
16:15 - 17:30 Pavel Houfek band
17:45 - 19:00 Orange
19:15 - 21:00 Černá Hora radio live

Neděle 30. 6. 2013
10:00 - 11:15 Černá Hora radio live
11:15 - 12:30 Katka Šarközi a Roman Pluhař
12:30 - 13:00 Na Stojáka
13:15 - 14:30 Mrakoplaš
14:45 - 15:15 Na Stojáka
15:30 - 16:45 Vladimír Mišík a ČDG
16:45 - 18:00 Černá Hora radio live

APETIT FESTIVAL gurmánský festival dobrého jídla a pití

Náš portál Chrudimka.cz je mediálním partnerem této akce.

Soutěžit o vstupenky můžete zde!

Více na http://www.apetitfestival.cz a na https://www.facebook.com/ApetitFestivalPardubice.

Aktualizováno ( pátek, 17 květen 2013 08:11 )  
Banner
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

SOUTĚŽ o deskovou hru ŠNEČÍ ZÁVODY

SOUTĚŽ o rodinnou hru ZAHRADA

SOUTĚŽ o tři dětské knížky z Nakladatelství PORTÁL

SOUTĚŽ o deskovou hru TAKENOKO a vstupenky na FESTIVAL HER A HRAČEK PRO MALÉ I VELKÉ v Pardubicích

SOUTĚŽ s firmou AL ANDALOUS o měsíční zásobu skvělých oříšků

SOUTĚŽ o deskovou hru POZVEDNĚTE ČÍŠE

SOUTĚŽ o fotoknihu Roberta Vana: Fotka nemusí být ostrá

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner
Banner
Banner