Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Neděle 17. prosince 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření Apetit Festival v roce 2014 - jedním slovem "zážitek"

Apetit Festival v roce 2014 - jedním slovem "zážitek"

Email Tisk

Apetit Festival v roce 2014 - jedním slovem Zážitek musí být hlavně silný a Apetit Festival, který proběhne už tento víkend 21. a 22. června 2014 na pardubickém závodišti, slibuje silných zážitků bezpočet. Zážitky se pochopitelně týkají zejména chuťových pohárků jedlíků, uspokojení se dostane i milovníkům tekutého moku a nápojů vůbec, hudební fajnšmekři si přijdou také na své a smíchem budou léčit komici Na stojáka. Manuál k tomu, jak nejlépe si festival užít, nesmí chybět.

1. Hvězdy jsou záruka kvality

Kuchařské hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Oldřich Sahajdák či Marcel Ihnačák jsou zárukou kvality. Na hlavní stage Apetit Festivalu předvedou kuchaři své reality show ve vaření a zážitek z jídla, které připraví, čeká na strávníky právě z řad publika. Vařit bude i italský šéfkuchař s bohatou mezinárodní praxí a majitel několika prestižních italských restaurací Riccardo Lucque či známý propagátor životního stylu Petr Havlíček. Chybět nebude ani Jiří Štift, šéfkuchař prestižní restaurace Mandarin Oriental Prague.

2. Kdo nesoutěží, není Čech

Soutěž nesmí chybět a hosté festivalu budou moci soutěžit hned několikrát. Proběhne tradiční volba „Východočeské restaurace roku 2014“ a vybírat se bude také „Pivo Apetit Festivalu Pardubice 2014“. Nabídka je široká a zážitků nabízí více než dost – 15 TOP restaurací a 20 pivovarů a minipivovarů. P. S.: Kdo by nevěděl, co vybrat, ať koukne na web www.apetitfestival.cz, je tam kompletní nabídka.

3. Zážitky nikdo nevezme

Nečekané zážitky na talíři nabídnou na festivalu zážitkové restaurace. I letos dorazí Petr Koukolíček a jeho „molekuly“, přesněji molekulární kuchyně, kde vznikne třeba parmská šunka ve formě kaviáru a mnoho dalšího. A jíst se budou i kytky – živé květy připraví Kantýna Fresh Bistro. P. S.: Kdo vloni nestihl ochutnat cvrčky, sarančata a další hmyzí havěť, může letos. Petr Ocknecht (specialista na entomofágii) bude vařit ve stánku restaurace Šach Mat.

4. Matcha tea, Bubbleology, cocktails

Cizí slova nejsou gurmánům cizí, tedy alespoň těm, kteří dorazí na Apetit Festival. Nabízet budou například čaje (Matcha tea), koktejly (coktails i nealko pro řidiče), bublinky (Bubbles), ale i farmářské výrobky, čokoláda, klobásky, husí játra, koření a spousta dalších delikates. P. S.: Čaj Matcha prý podporuje schopnost těla spalovat jídlo až 4x rychleji a může zvýšit spalovací proces z běžných 8 až 10 % na 30 až 40 %. 

5. Co takhle vstup zadarmo?

Vstupenku zadarmo mohou vyhrát ti, kteří budou soutěžit s časopisem F.O.O.D. Navíc získají i menu pro dva připravené Zdeňkem Pohlreichem přímo na hlavním podiu Apetit Festivalu v Pardubicích. Stačí odpovědět na otázku, jak se jmenuje pořad, ve kterém pomáhá Zdeněk Pohlreich restauracím v nesnázích, zaslat odpověď na food@mf.cz a do předmětu uvést „soutěž Apetit Festival“. Výherce bude vylosován v pondělí 16. června.

6. Jídlo, pití, pohoda

K jídlu patří pohoda, aby zmiňovaný zážitek byl dokonalý. O doplňkový pohodový zážitek se postarají kapely jako YOYO Band, Vltava a baviči Na stojáka. Přijede třeba Ester Kočičková, Richard Nedvěd nebo Pepa Polášek. Ani maminky, které s sebou vezmou své ratolesti, si nemusí zoufat, k dispozici bude dětský koutek. Vzhledem k tomu, že vloni přišlo na festival víc než 25 tisíc lidí, bude letos ještě víc odpočinkových zón a ještě víc stolů a laviček. P. S.: V neděli nebude tak narváno.

7. Čí jsou nejlepší produkty? Naše!

V rámci Apetit Festivalu se uskuteční také slavnostní vyhlášení soutěže Regionální potravina Pardubického kraje 2014. Cílem soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje. Oceněné výrobky a jejich producenty, kromě získání značky, mají k dispozici zdarma i značnou marketingovou a mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.

Více na www.apetitfestival.cz

Aktualizováno ( pondělí, 16 červen 2014 09:18 )  
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

SOUTĚŽ o párty hru PŘINES SI SVOU KNIHU

SOUTĚŽ o čtyři knihy z nakladatelství SMART PRESS

SOUTĚŽ o tři balíčky dobrot od MLSNÉHO PECIVÁLA

SOUTĚŽ o sakra pálivé CHILLI dobroty

SOUTĚŽ o knihu U2 - minulost, přítomnost, budoucnost

SOUTĚŽ o rodinnou hru DAWAK

SOUTĚŽ o pivo SMOKED IRON z nitra Železných hor

SOUTĚŽ o karetní hru RED 7

SOUTĚŽ o turistického průvodce - THAJSKO z řady Rough Guides

SOUTĚŽ o tři knihy Františka KOTLETY

SOUTĚŽ o kooperativní deskovou hru ZOMBICIDE - Černý mor

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner