Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pondělí 25. září 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření Jahodové obláčky

Jahodové obláčky

Email Tisk

Jahodové obláčky

Tento dezert je velice dobrý obzvláště na teplé letní dny. Příjemně Vás ochladí a velice si pochutnáte. Obzvláště milovníci jahod si přijdou na své.

 

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 4 porce

Potřebujeme: 250g čerstvých jahod,

70g krupicového cukru,

2 bílky,

250g vychlazeného hustého bílého jogurtu,

1/2 lžičky vanilkové esence

Příprava:

1) Omyjeme a osušíme jahody, zbavíme je zelených kalíšků a 4 jahody si ponecháme na ozdobu. Ostatní dáme do misky, posypeme lžící cukru a rozmačkáme vidličkou.

2) Ve velké suché míse šleháme sníh téměř dotuha a pak postupně zašleháváme zbylý cukr tak, že po každém přidání důkladně prošleháme, až vznikne lesklý a tuhý sníh.

3) Do sněhu velmi opatrně vmícháme kovovou lžící jogurt a vanilkovou esenci.

4) Do této jogurtové směsi pak lehce přimícháme rozmačkané jahody i se šťávou. Nesmíme je míchat příliš důkladně, protože bychom porušili nadýchanou strukturu dezertu.

5) Dezert rozdělíme do 4 pohárů o obsahu 200ml a ozdobíme zbylými jahodami. Dezert podáváme ihned, nebo ho necháme před podáváním 3-4 hodiny chladit.

Aktualizováno ( pátek, 28 červen 2013 16:28 )  
Banner
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

 SOUTĚŽ o rodinnou hru TRPASLÍCI

SOUTĚŽ o knihu Bytosti přírody a léčení Země

 SOUTĚŽ o knihu DOMÁCÍ SUŠENÍ

SOUTĚŽ o vstupenky na JOY Melody festival

SOUTĚŽ o vstupenky na Royal Christmas Gala

SOUTĚŽ o turistického průvodce - MAROKO z řady Rough Guides

SOUTĚŽ o vstupenky na představení LOTR - NÁVRAT KRÁLE in Concert, DVD, PC hru a knihu

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner
Banner
Banner