Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pondělí 18. prosince 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření Nakládaný hermelín jemně kořeněný

Nakládaný hermelín jemně kořeněný

Email Tisk

Nakládaný hermelínIngredience:
4 hermelíny,
9 stroužků česneku,
2 pálivé papričky,
na špičku nože sladké nebo pálivé papriky,
15 kuliček jalovce,
10 kuliček černého pepře,
10 kuliček zeleného pepře,
2 kávové lžičky tymiánu,
1 kávová lžička rozmarýnu,
2 bobkové listy,
olej

Příprava:
Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu. Na dno sklenice (sklenice by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice.

Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude.

Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za čtyřiadvacet hodin.

Aktualizováno ( úterý, 29 prosinec 2015 18:25 )  
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

SOUTĚŽ o tři kuchařky z produkce ALBATROS MEDIA

SOUTĚŽ o párty hru PŘINES SI SVOU KNIHU

SOUTĚŽ o čtyři knihy z nakladatelství SMART PRESS

SOUTĚŽ o tři balíčky dobrot od MLSNÉHO PECIVÁLA

SOUTĚŽ o sakra pálivé CHILLI dobroty

SOUTĚŽ o knihu U2 - minulost, přítomnost, budoucnost

SOUTĚŽ o rodinnou hru DAWAK

SOUTĚŽ o pivo SMOKED IRON z nitra Železných hor

SOUTĚŽ o karetní hru RED 7

SOUTĚŽ o turistického průvodce - THAJSKO z řady Rough Guides

SOUTĚŽ o tři knihy Františka KOTLETY

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner