Sobota, 27.7.2024
Recepty a vařeníVolný čas

Kde jinde ochutnat krajtu či zebru než na Prima FRESH Festivalu?

FRESH Festival

Chtěli byste ochutnat krajtu, krokodýla, žábu nebo zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na pardubickém dostihovém závodišti. Jedním z hlavních hostů festivalu bude mistr extrémní a molekulární kuchyně u nás – šéfkuchař Petr Koukolíček.

Petr Koukolíček se představí v sobotním programu od 19 do 20 hodin při kuchařském workshopu a v areálu festivalu bude mít také dvě netradiční restaurace. „Na pódiu zkombinuji extrémní catering, který je novinkou letošního ročníku festivalu, s moderní molekulární gastronomií. Připravím sous vide medailonek z krajty královské s teriyaki prachem, kuličkou z wasabi a soba nudlemi. Další pochutinou bude krokodýlí filet se zelenou kari pastou na jedlých kouřících kamenech. Tečku nakonec obstará nitro espuma z černých fazolí s čokoládou připravená pří -19 stupních Celsia a jahodová rtěnka, jež je opravdu z jahod a dá se sníst. Prostě si budu pohrávat se smysly ochutnávajících,“ říká k připravovanému workshopu Petr Koukolíček.

Nabídka jeho restaurací na Prima FRESH Festivalu nebude o nic nudnější. Jedna z nich bude zaměřena na exotickou kuchyni, především africkou a asijskou. „Návštěvníci budou moci ochutnat maso z krokodýla, krajty, žáby nebo zebry. Budeme podávat například roastbeef ze zebry na africkém chlebu ozdobený jedlými květy. Zebří maso je téměř bez tuku, jemné a velice zdravé. Krokodýl je něco mezi kuřetem a rybou, had se také blíží k rybě či krabovi a žabí maso je vůbec nejjemnější maso, které znám,“ představuje základní položky svého menu avantgardní šéfkuchař a dodává: „Toto jsou delikatesy, které opravdu jen tak neochutnáte. Na Prima FRESH Festivalu budou mít lidé mimořádnou příležitost.“

Druhá z Koukolíčkových restaurací nabídne molekulární nebo také techno-emocionální gastronomii. Tato kuchyně vytváří pokrmy a nápoje z tradičních surovin naprosto netradičními způsoby, které se hodí spíše do chemické laboratoře. V podstatě jde o vytváření nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Návštěvníci si na FRESH Festivalu pochutnají na vyhlášených koktejlech v kostičkách, jinak také amarounech, piňa colada zase bude mít podobu pěny. A hlavně děti nadchnou nealkoholické kouřící drinky.

FRESH Festival se poprvé konal v roce 2011 v Plzni pod značkou Apetit Festival. V letošním roce se díky spolupráci s TV Prima přejmenoval na Prima FRESH Festival, v Pardubicích již jde o třetí ročník. Návštěvníci pardubického dostihového závodiště si užijí workshopy a kulinářské show se známými osobnosti či šéfkuchaři a třináct špičkových restaurací se se svými degustačními menu utká o titul Východočeská restaurace roku 2015. Návštěvníci budou rozhodovat i o nejoblíbenějším pěnivém moku a zvolí si Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015.

Prima FRESH Festival se bude konat v Pardubicích na dostihovém závodišti v sobotu 20. června od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10:30 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 50 korun.

Více informací na www.freshfestival.cz.

 

V sobotu 20. června 2015 bude program probíhat od 10 do 21 hodin
a v neděli 21. června od 10 do 16:30 hodin
(vstupné po oba dva dny je 50 Kč).

Fresh Festival

 

Soutěžní restaurace

Nová Amerika golf resort – www.novagolf.cz
La Cabaňa – www.lacabana.cz
Restaurace Aquarium – www.aquarko.cz
U zběhlíka – www.uzbehlika.cz
Tutti Pazzi – www.tuttipazzi.cz
St. Patrick – www.stpatrick.cz
Na Bídě – www.nabide.cz
Fortna – www.fortna.cz
Dašické sklepy – www.dasickesklepy.cz
Penzion Fajn – www.penzion-fajn.com
Slunný dvůr – www.slunnydvur.com
Hotel na Farmě – www.hotelnafarme.cz
Myslivna – www.myslivna-pce.cz

 Fresh festival

 

Soutěžní pivovary

Svijany – www.pivovarsvijany.cz
U Hušků – www.pivovaruhusku.webnode.cz
U Stočesů – www.ustocesu.cz
Ferdinand – www.pivovarferdinand.cz
Novopacké pivo – www.novopackepivo.cz
Pacov – www.minipivovarpacov.cz
Rychnov nad Kněžnou – www.pivovarrychnov.cz
U Vacků – www.pivochlumec.cz
Pernštejn – www.pernstejn.cz
Primátor – www.primator.cz
Opat – www.pivovarbroumov.cz
Postřižinské pivo – www.postriziny.cz
Rampušák – www.pivovar-dobruska.cz
Lobkowicz – www.pivovary-lobkowicz.cz
Rychtář – www.rychtar.cz
Klášter – www.pivovarklaster.cz
Hendrych – www.pivohendrych.cz

 

Vinařství

VIA VINI – HLAVNÍ VINAŘSTVÍ – www.viavini.cz
Kolby – www.kolby.cz
vinařství Pavel Binder – www.pavelbinder.cz
vinařství Sádek – www.vinarstvi-sadek.cz
Les cavistes – www.1lc.eu
Sdružení slováckých vinařů – www.slovactivinari.cz
vinařství Drmola – www.vinarstvidrmola.cz
Umporto – www.umporto.cz
Kamelot – www.vino-kamelot.cz
vinařství Žerotín – www.vinaplnafolkloru.cz

 Fresh festival

Zážitkové restaurace


Extrémní catering – restaurace pod vedením šéfkuchaře Petra Koukolíčka

Menu:
– Filet z krajty královské na špízku v teriyaki marinádě, batátové pyré
– Krokodýlí medailonky v zelené kari pastě, pšeničné nudle, pórek, mrkev, nakládaná ředkev
– Krokodýlí ragú na zelenině, rýže
– Pomalu pečená kýta za zebry v africkém chlebu se zelným salátem se sezamovým olejem a červenou paprikou a květinami
– Žabí stehýnka v tempuře z medvědího česneku na okurkovém salátu se zakysanou smetanou s červenou řepou

Molekulární Kuchyně – Molecular Base (www.molekularnicatering.cz) – restaurace s molekulárním menu, pod vedením šéfkuchaře Petra Koukolíčka.

Menu:
– Nitro Tiramisu připravené v kapalném dusíku při -196°CEspuma Piňa colada
– Koktejl Cosmopolitan v kostce
– Kahlua and Baileys pyramida – Kouřící nápoj nealkoholický
– Blue ocean, Fresh máta, Malina
– Kouřící nápoj alkoholický – Mojito

Fresh festival

Hmyz – Šach Mat (www.sach-mat.cz) – restaurace s menu za použití jedlých květů, pod vedením šéfkuchaře Petra Ocknechta.

Menu:
– Cvrček banánový na másle s pečivem
– Zophobas na čerstvém chilli, česneku a hrubozrnné soli
– Duo švábů na kuskusu
– Štír na rukole

UKOKO – pop-up restaurace, Veroniky Koko Kokešové ve spolupráci s Tamarind Tree

Menu:
– kuřecí satay chilli sin carne (vegetariánská verze)
– Shu mai – knedlíčky z wonton těsta plněné směsí vepřového masa a krevet

 

FRESH Festival

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.