Nepečené bezlepkové cukroví nadchne všechny, kdo se o Vánocích snaží hledat zdravější cesty. Košíček z ovesných vloček s čokoládou ukrývá pod čokoládovou polevou arašídovou náplň. Těsto ovesné vločky 70 g tmavá …
Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá rád kandovanou citrusovou kůru, může ji nahradit třeba sušenými brusinkami, hruškami, meruňkami…
Doba podzimu přeje sklizni jablek. Většinou vznikají různé varianty štrůdlů, přesnídávek i moučníků. Nejlepší jsou ovšem ty, které prošly rukama několika generací. A právě tento patří k těm, které na našem stole nesmí chybět – je mokrý, vláčný a bleskově se po něm zapráší.
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
Možná jste o misu a miso polévkách ještě nikdy neslyšeli, ale pravděpodobně je brzy objevíte. Česká firma Kojibakers totiž před pár lety adaptovala původně japonskou recepturu na české poměry a …
Pokud máte doma hodně jablek, nemusíte je vždy použít pouze na zavařování nebo na klasické záviny a piškoty. Vyzkoušejte tento skvělý jablečník, který zvládne i úplný začátečník.
V období, kdy do jídelníčku dítěte zařazujeme k mléku, ať mateřskému či umělému, nová jídla, si často můžeme položit otázku, zda opravdu není cesta, jak skloubit běžné vaření pro rodinu …