Čokoládové muffiny

Čokoládové muffinyIngredience:

100 g mléčné čokolády (může být i čokoláda na vaření), 280 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 100 g moučkového cukru, 125 g změklého másla, 300 ml podmáslí, 100 g tmavé polevy, 100 g světlé polevy

 

 

 

 

 

Postup:

V jedné misce smícháme mouku, rozsekanou čokoládu, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. V druhé misce rozkvedláme vejce, moučkový cukr, změklé máslo a podmáslí. Sypkou směs z mouky přidáme k tekuté směsi s podmáslím a mícháme (nejlépe elektrickým šlehačem), až se vše spojí. Formičky na muffiny vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Plníme do formiček asi do 2/3. Pečeme při teplotě 180°C 15 – 20 minut. Po upečení muffinky po 5 minutách vytáhneme z formiček a necháme vychladnout.

Tmavou i světlou polevu rozpustíme každou zvlášť ve vodní lázni. Polevami ozdobíme muffinky.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.