Recept: Chleba s uzeným

Chleba s uzeným, ilustrativní fotoPotřebujete:
1/2kg hladké mouky
1/2kg polohrubé mouky
1 kostka kvasnic
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1/2l vody nebo mléka nebo piva
1 žloutek
15dkg uzeného masa
1 cibule
15dkg eidamu nebo jiného tvrdého sýra
česnek

Postup:

Uděláme kvásek a těsto zaděláme do vody nebo mléka nebo piva. Podle vlastní chuti. Uzené maso nakrájíme na kostičky a osmažíme na cibuli, sýr nakrájíme na kostičky a všechno zpracujeme do těsta a necháme vykynout více než hodinu. Troubu rozpálíme na 230-250°C a vložíme do ní bochník chleba, který ještě před tím potřeme solí smíchanou s česnekem a kmínem. Pečeme 15 minut na vysokou teplotu, poté ztlumíme asi na 200°C a ještě půl hodiny dopékáme.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.