Marokánky, nejen pro mlsaly
Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá rád kandovanou citrusovou kůru, může ji nahradit třeba sušenými brusinkami, hruškami, meruňkami…
Recept na výborný meruňkový koláč se smetanovou peřinou.
Ingredience: Těsto na 8 kusů vaflových kalíšků: 2 bílky, 60 g moučkového cukru, 60 g másla, 60 g polohrubé mouky Na ozdobu: 400 g lesního ovoce, 4 lžíce moučkového cukru, …
Ingredience:1 listové těsto,10 lžic chilli omáčky či kečupu,20 dkg anglické slaniny,2 balení plátkového sýra,20 dkg paprikového trvanlivého salámu,3 stroužky česneku,1 lžíce hrubého chilli koření,1 lžíce provensálského koření,2 žloutky.
Potřebujete:1/2kg hladké mouky1/2kg polohrubé mouky1 kostka kvasnic1 lžíce soli1 lžíce kmínu1/2l vody nebo mléka nebo piva1 žloutek15dkg uzeného masa1 cibule15dkg eidamu nebo jiného tvrdého sýračesnek