Lehká rybí polévka

Rybí polévka je základ štědrovečerní tabule. Když se vám ale nechce shánět rybí hlavy a vnitřnosti na poctivý rybí vývar, přijde vhod tato zjednodušená verze. Letošní výlov sladkovodních ryb byl opravdu bohatý, stačí si v našich prodejnách jen vybrat.

 

4 porce | 35 minut přípravy | velmi snadné

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte
a čtvrthodiny vařte.

Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky.
Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.

Rohlík nakrájejte na kostičky a  opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.