Nepečené bezlepkové cukroví nadchne všechny, kdo se o Vánocích snaží hledat zdravější cesty. Košíček z ovesných vloček s čokoládou ukrývá pod čokoládovou polevou arašídovou náplň. Těsto ovesné vločky 70 g tmavá …
Doba podzimu přeje sklizni jablek. Většinou vznikají různé varianty štrůdlů, přesnídávek i moučníků. Nejlepší jsou ovšem ty, které prošly rukama několika generací. A právě tento patří k těm, které na našem stole nesmí chybět – je mokrý, vláčný a bleskově se po něm zapráší.
Od štrůdlu po světové cidery, aneb staré odrůdy jádrovin a jejich staronové použití je název přednášky, která se koná v sobotu 27. září od 15:00 v chrudimské komunitní zahradě Zahrada …
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
Pokud máte doma hodně jablek, nemusíte je vždy použít pouze na zavařování nebo na klasické záviny a piškoty. Vyzkoušejte tento skvělý jablečník, který zvládne i úplný začátečník.