Pátek, 24.3.2023

Chrudimka.cz

Portál CHRUDIMKA.CZ přináší denně svým čtenářům čerstvé zprávy z kultury, sportu a volného času. Svým obsahem je zaměřen převážně na mladou generaci.

Návštěvníci Prima FRESH Festivalu vyberou Východočeskou restauraci roku 2015

FRESH Festival

Degustační menu třinácti špičkových restaurací budou moci ochutnat milovníci dobrého jídla v rámci pardubického Prima FRESH Festivalu. Zároveň rozhodnou o držiteli titulu Východočeská restaurace roku 2015. Prima FRESH Festival vznikl přejmenováním oblíbeného kulinářského Apetit Festivalu. Koná se ve dnech 20. – 21. června 2015 na pardubickém dostihovém závodišti.

Soutěže o titul Východočeská restaurace roku 2015 se zúčastní 13 pečlivě vybraných TOP restaurací. V každé z nich mohou hosté v době konání Prima FRESH Festivalu ochutnat několikachodové degustační menu za velice příznivou cenu. A šéfkuchaři si při tvorbě letošní nabídky dali opravdu záležet:

Jako předkrm si můžete dát třeba grilovanou chobotnici s uzenou paprikou v restauraci Aquarium. Milovníky burgerů nadchne mexický burger z jihoamerických býčků zapečený v tortile s papričkou jalapeňo a horkým chedarem v restauraci La Cabaňa, v Myslivně si návštěvníci pochutnají na pomalu pečené jelení kýtě přelité šípkovou omáčkou, podávané s karlovarským knedlíkem. A samozřejmě nebudou chybět sladké tečky na konec – dezerty. Výzvou, která nenechá vaše chuťové buňky v klidu, je například sorbet z čerstvého manga s marinovaným zázvorem v pomerančích, mátovou tyčinkou, zakápnutý jablečným ciderem v restauraci St. Patrick.

Kromě nejlepší restaurace se bude vyhlašovat i Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015. „Přímo v areálu festivalu se budou čepovat piva od osmnáctky soutěžních pivovarů. Každý z nich nabídne milovníkům pěnivého moku více svých produktů od klasických ležáků, přes kvasnicové speciály po ovocná piva. Přijďte ochutnat třeba polotmavý medový speciál z pacovského minipivovaru, broumovského Benediktina, oblíbený výběr Svijanského pivovaru nebo si nechte natočit světlé pivo přímo ze sklepa pardubického pivovaru Pernštejn,“ vyjmenovává zlomek z bohaté pivní nabídky pořadatel FRESH Festivalu Martin Nauš.

O držiteli titulů Východočeská restaurace roku 2015 a Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015 rozhodnou sami návštěvníci kulinářského festivalu. Pomocí kuponu u vstupenky budou moci hlasovat pro svého favorita. Odborná porota složená z řad známých šéfkuchařů bude rovněž hodnotit pokrmy soutěžních restaurací. Mezisoučty výsledků budou vyhlášeny každý festivalový den a zároveň budou vylosovány výherní kupony. Ve hře jsou ceny za 22,5 tisíc korun.

Fresh Festival

Na PrimaFRESH Festivalu se budou prezentovat také vynikající a netradiční nesoutěžní restaurace. Návštěvníci na vlastní chuťové buňky poznají extrémní catering šéfkuchaře Petra Koukolíčka, který nabídne pokrmy z masa krajty královské, krokodýla, zebry nebo žab. Petr Koukolíček si na festivalu otevře také molekulární restauraci, kde bude podávat oblíbené koktejly, které však nejsou vůbec tekuté. Všechny, kdo si chtěli v životě zkusit sníst švába, pak potěší Petr Ocknecht v restauraci Šach Mat, kde bude podávat cvrčka banánového na másle s pečivem, moučného brouka zophobase na čerstvém chilli, česneku a hrubozrnné soli, duo švábů na kuskusu nebo štíra na rukole.

V sobotu 20. června bude program FRESH Festivalu probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10 do 17 hodin. Vstupné po oba dny je 50 Kč.

Fresh festival

Menu všech soutěžních restaurací a více informací na www.freshfestival.cz.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.