Pátek, 5.12.2025
Recepty a vařeníVolný čas

Nepečené arašídové košíčky

Nepečené bezlepkové cukroví nadchne všechny, kdo se o Vánocích snaží hledat zdravější cesty. Košíček z ovesných vloček s čokoládou ukrývá pod čokoládovou polevou arašídovou náplň.

Těsto

  • ovesné vločky 70 g
  • tmavá čokoláda (64%) 40 g
  • med 45 g
  • sůl 1 g

Náplň

  • mléčná čokoláda (35%) 20 g
  • arašídové máslo 100 g
  • med 20 g
  • arašídy (nesolené) 100 g
  • tmavá čokoláda (64%) 100 g

 

Postup přípravy

  1. Vločky opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní a začnou tmavnout. Přesypte je na talíř a nechte vychladnout. Tmavou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, odstavte a také nechte zchladnout.
  2. V míse promíchejte vločky s medem, solí a rozpuštěnou čokoládou. Ze směsi odkrajujte lžičkou kousky a ty vymačkejte do malých košíčků.
  3. Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, odstavte a nechte zchladnout. Pak ji utřete s arašídovým máslem a medem dohladka. Arašídy nasekejte nahrubo a 30 g vmíchejte do krému. Rozdělte ho do připravených košíčků a uložte vychladit.
  4. Tmavou čokoládu rozehřejte. Polijte jí nebo štětcem jí potřete náplň v košíčkách a posypte zbylými nasekanými arašídy.

Zdroj receptu: Mirka van Gils Slavíková