Sádlovky plněné marmeládou

K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí, třeba sádlové cukroví?

SUROVINY

hladká mouka 170 g
sádlo 150 g
cukr moučka 150 g
kakao 60 g

NA ZDOBENÍ

rybízová nebo višňová marmeláda
celé loupané mandle

 

POSTUP

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne odpočinout.

Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Do středu každé kuličky uděláme obráceným koncem vařečky důlek. Plech vložíme do trouby předem vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut.

Upečené sádlovky necháme vychladnout a pak plníme marmeládou.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.