Seminář o kávě

Seminář o kávěJedinečná příležitost pro všechny kávové nadšence zúčastnit se semináře o kávě s předním českým baristou Michalem Křižkou.

Specializovaný obchod MLSNÝ PECIVÁL zaměřený na prodej plantážní kávy pořádá tuto akci v pátek 16. září 2016sále gymnázia v Chrudimi. Začátek je v 18 hodin a předpokládaný konec ve 21 hodin.

Michal vám ukáže v přenosné pražírně, jak se správně praží káva, a jak dobře upraženou kávu poznáte. Na programu je také cupping (ochutnávka různých druhů kávy) a ukázky alternativních příprav kávy, které můžete používat i u vás doma a připravit si tak opravdu skvělou kávu.

Připravena pro vás bude také ochutnávka čajů a kávových dezertů. Vstupné je 150 Kč a doporučujeme vstupenky zakoupit již nyní. Kapacita je omezena a o akci je velký zájem. Předprodej a rezervace probíhá v obchodě MLSNÝ PECIVÁL na náměstí v Chrudimi.

Michal Křižka se věnuje kávě od roku 2002 a patří mezi nejlepší baristy v ČR. Pravidelně vede kurzy ve známém PRAKULU (Pražském kulinářském institutu) a neúnavně šíří kávovou kulturu po celé republice. S Romanem Vaňkem, zakladatelem Prakulu, natočil jeden z dílů “Pekla na talíři” věnovaného právě nešvarům spojeným s podáváním a prodejem kávy.

Přijďte se dozvědět spoustu informací o kávě a zeptejte se na vše, co vás zajímá!
Těšíme se na vás na gymplu.

Kdo je barista?
Barista je odborník na kávu. Ovládá celou škálu činností a dovedností, které se týkají kávy. Jde především o hodnocení zelené kávy, pražení, cupping a také alternativní metody přípravy kávy. Samozřejmostí je pro baristu příprava dokonalého espressa, ale také populární metody latte art.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.