Tábor opět provoní čokoláda

Festival čokoládyTábor bude hostit již třetí ročník Festivalu čokolády, který se letos uskuteční v termínu 15. – 16. října 2016 v prostorách hotelu Palcát, Muzea čokolády a marcipánu a v dalších částech historického centra.

Oproti uplynulým ročníkům nabídne festival větší prostory a novinky v programu. Kromě tradiční módní přehlídky čokoládových doplňků a šatů bude probíhat živé vaření za účasti špičkových kuchařů a cukrářů – svoji účast potvrdili lektorka a cukrářka Lucie Průšová, kuchař David Šašek, food bloggerka Aneta Hořčičková. Festivalový program se také více zaměří na zajímavé hosty a jejich přednášky – v improvizovaném „křesle pro hosta“ usedne např. Stanislav Krámský, nejvýznamnější český sběratel obalů a autor knihy o čokoládě, Karel Hager, dovozce kakaových bobů z Dominikánské republiky, zástupci čokolády Jordi´s, která získává prestižní ocenění na soutěžích ve světě a další hosté.

V předsálí hotelu Palcát budou cukráři z Muzea čokolády a marcipánu předvádět svoje umění a přímo před očima návštěvníků vyrábět tabulkové čokolády a pralinky, které bude moci veřejnost ochutnat. Zároveň zde budou probíhat soutěže cukrářů amatérů a cukrářů studentů.

Festival čokolády

Samozřejmě je připravena i dětská část, kde po celý festival budou k dispozici dílny práce s čokoládou. Sváťovo divadlo vystoupí v interaktivních představeních a zcela jistě přijde i kouzelník. K dispozici bude po oba dny i dětský koutek zdarma s profesionálním hlídáním.

Ženy si festival mohou užít v masážním křesle s čokoládovou relaxační masáží obličeje či rukou nebo spolu se svými partnery absolvovat degustace vybraných vín a jejich snoubení s čokoládou. Pro pány bude rovněž připraveno čokoládové pivo.

Festival čokolády

Vstupenky na festival jsou již nyní v prodeji na www.sladkavstupenka.cz, jednodenní vstupenku lze koupit také s degustací „all you can eat“. Děti do 140 cm maji vstup zdarma.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.