Chřestová krémová polévka

Chřestová krémová polévkaPrávě je v plném proudu chřestová sezóna.

Chřest, přezdívaný král zeleniny, nejenže skvěle chutná, je i velmi zdravý. K jeho dalším přednostem patří nízká nutriční hodnota (17 kalorií na 100 g), mimo jiné je znám i svými afrodiziakálními účinky. Chřest byl oblíbenou pochutinou francouzského krále Ludvíka XIV. Jeho příprava není nijak složitá a výsledek stojí za to.

 

 

 

Chřestová krémová polévka

Chřestová krémová polévkaPotřebujeme:

  • 800 g chřestu
  • 1 l vody
  • sůl
  • cukr
  • 1 l slepičího vývaru
  • 80  g hladké mouky
    • 80 g másla
    • 2 žloutky
    • 6 lžic zakysané smetany,
    •  muškátový oříšek.

Postup:

Chřest uvaříme ve vodě, vyndáme, nakrájíme na kousky. Jíšku z másla a mouky zalijeme vývarem z chřestu a slepičím vývarem, poté povaříme. Žloutky smícháme se smetanou a společně s chřestem přidáme do polévky. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.

 

Redakce portálu Chrudimka.cz vám přeje dobrou chuť!

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.