Pastinák je opomíjená kořenová zelenina odvozena od italského slova pasto – jídlo. Před nástupem cukrové řepy se hojně používal jako sladidlo. Víte ale, že pastinák není jen větší odrůda petržele? Pro svůj typický vzhled ho i přesto většina lidí zaměňuje.
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo ne nepodobné našemu leču, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm.
Skvělé cuketové zelí zavařené na zimu, které můžeme konzumovat syrové, nebo ohřáté, promíchané s cibulovou jíškou. Cuketové zelí je stále oblíbenější, velké jeho pozitivum je, že nenadýmá a přitom je …
Při správném skladování nářadí a vybavení na zahradě lze ušetřit spoustu času a úsilí. Organizovaný prostor nejenže usnadňuje práci, ale také prodlužuje životnost nástrojů a zařízení tím, že je chrání před nepříznivými vlivy počasí a mechanickým poškozením.
S touto velmi oblíbenou italskou polévkou se můžeme setkat v mnoha obměnách. Naleznete v ní jak mnoho zeleniny včetně rajčat a brambor, tak bílé fazole.
Rádi byste se vyhnuli té chemii, která se používá na většinu ovoce a zeleniny, jež koupíte v obchodech? Rádi zavařujete a nevadí vám, udělat si zásoby na rok dopředu? Pak …