Jahodové mojito

Jahodové mojitoJe mnohem krásnější než jeho klasická verze s limetou a mátou – a navíc chutná skvěle. Voní létem a snadno si ho uděláte doma.

KUCHYNĚ: Kubánská
TYP JÍDLA: Nápoje
DÉLKA PŘÍPRAVY: 10 minut
NÁROČNOST PŘÍPRAVY: Nízká

 

INGREDIENCE
1 limeta
2 lžičky třtinového cukru
2–4 jahody + 1 na ozdobu
větší hrst máty
2–3 velké hrsti ledové tříště
1,5 cl citronové šťávy
1,5 cl jahodového sirupu
6 cl bílého rumu
sodovka nebo perlivá voda na dolití
moučkový cukr na zasypání

 

 

POSTUP

Omytou limetu rozkrájejte na čtvrtky a dejte ji na dno vyšší sklenice. Zasypte ji třtinovým cukrem a pomocí dřevěné paličky obojí podrťte. Přidejte jahody a mátu a opět podrťte. Vsypte většinu ledové tříště, vlijte citronovou šťávu, jahodový sirup a rum. Dolijte sodovkou a důkladně promíchejte. Na závěr dosypte tříští, ozdobte jahodou, mátou a zasypejte moučkovým cukrem.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.