Zavařujeme s Chrudimkou – Lák na okurky

Univerzální recept na lák na okurky. Použít ho můžete ale nejen na okurky, ale taky při zavařování hub nebo zeleniny.

Suroviny:
3¾ litru vody
1¼ litru octa
16 dkg soli
30 dkg cukru
60 tabletek cukerinu
hrst celého pepře
2-3 bobkové listy
2-3 kuličky nového koření

Postup přípravy receptu:
Vše smícháme a necháme projít varem. Vychladíme a pak můžeme zalévat okurky, nebo zeleninu a následně sterilovat. K okurkám do sklenic přidáme ještě lžičku hořčičných semínek, kousek cibule, 3 kolečka mrkvi a kopr. V hrnci svaříme vodu a okurky sterilizujeme asi 20 minut při teplotě 80 °C.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.