Ochutnejte tradiční vánoční jídlo připravené netradičně na festivalu Fish&Chill

Již 8. prosince se Město Moře, bývalá truhlárna v pražských Holešovicích, promění v prostor, který zaplaví všehochuť rybího festivalu Fish&Chill: Kapr Tapas edition. Akce vypukne v 10:00 a bude trvat do 17:00.

Hlavním cílem festivalu je přiblížit lidem z měst atraktivní formou rybářství a ukázat nevšední způsoby přípravy tradiční české ryby, kterou je kapr. Určitým způsobem se bude snažit prolomit předsudky o rybách a ukázat, jak mohou zpestřit naše zaběhlé gastronomické zvyklosti.

V průběhu celého dne mohou návštěvníci ochutnat kapří speciality od mezinárodních kuchařů. Účast přislíbili: Antonio Sandev Bistro (Balkán), Arepas de Lyna (Venezuela), Charlie’s Coffee and Garden (kavárna), Classic Afro bistro (Afrika) a další.

Akci budou prokládat krátké „fishtalky“ (přednášky), které představí populárně-naučnou formou význam rybníků, rybí gastronomii či rybářskou kulturu. Zajímavým bodem události je také workshop na téma kuchyňské úpravy ryb, který jistě před blížícími se vánočními svátky mnozí ocení. Akce bude proložena hudebním doprovodem.

Kapří festival pořádají studenti oboru Arts Management na VŠE v Praze v rámci předmětu Animace kulturního dědictví a Projektového managementu v umělecké sféře.

Kdy jindy si připomenout něco tak typicky vánočního a spojeného s naší kulturou, jako je právě kapr, než druhou adventní neděli.

Kompletní program festivalu bude průběžně zveřejňován na FB události.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Jakub Rusňák

Mám rád hudbu, filmy, ponocování a hodně moc čaje.