Rybí polévka

Rybí polévka

 

  • rybí hlavy, rybí vnitřnosti
  • kořenová zelenina, cibule
  • muškátový květ
  • sůl, zelená petržel
  • rohlík nebo houska
  • trocha másla nebo tuku

  

 

 

Rybí hlavy povaříme, vyndáme a vývar přecedíme. V něm povaříme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve vedlejší nádobě obděláme na trošce tuku cibuli a na ni vložíme na kousky pokrájené vnitřnosti (mlíčí a jikry), osolíme a chvíli dusíme. Pak hotové vnitřnosti a kousky rybího masa z uvařených hlav vložíme do připravené polévky a povaříme. Nakonec přidáme trochu muškátového květu a zelenou petržel. Pokud nemáme jikry (které zahušťují polévku), vyrobíme si náhražku: na trošce másla do světle hněda opražíme (za stálého míchání) trochu krupice a nasypeme do polévky. Polévku podáváme s osmahlými kostičkami z bílého pečiva.

Dobrou chuť!

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.