Rychlý ananasový dezert

obtížnost: střední | porce: 6 | čas: 15 minut

Suroviny

Těsto

  • 2 balení listového těsta 
  • 1 vejce (na potření)

Krém

  • 200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 33 %)
  • moučkový cukr 
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 ananas 

Potřebujeme

  • kuchyňský robot
  • cukrářský sáček
  • sítko
  • rádýlko 

Ananasový dezert

 

 

Listové těsto
Jeden plát listového těsta (rozložený na pečicím papíře) potřeme vodou po celém povrchu. Poté na něj rozprostřeme druhý plát listového těsta, odstraníme pečicí papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Takto připravené těsto rozkrojíme rádýlkem na 6 čtverců, které od sebe mírně oddělíme, aby se při pečení neslepily. Přendáme i s pečicím papírem na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 – 15 minut.

Krém
Vychlazenou smetanu, 3 lžičky moučkového cukru a vanilinový cukr v robotu vyšleháme dotuha. Ananasový dezert: Vychladlé upečené čtverce podélně rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem na pečivo). Pomocí cukrářského sáčku naplníme krémem spodní část čtverců. Do středu každého z nich dáme na kostičky nakrájený ananas a přiklopíme horní částí.

Servírování
Podáváme posypané prosátým moučkovým cukrem.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.