Upečme si Velikonočního beránka

Blíží se Velikonoce a klasickým zákuskem i ozdobou je právě beránek. Existuje mnoho receptů, jak připravit toho pravého a jeden z nich tu máme. 

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g másla
  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • kypřící prášek
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • kandované ovoce (není nutné)

Postup:

  1. Máslo utřeme se žloutky a cukrem.
  2. Postupně vmícháme vanilkový cukr, mouku a kypřící prášek.
  3. Přidáme nastrouhanou kůru a nakrájené kandované ovoce.
  4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak pomalu přimícháme do těsta.
  5. Vymažeme a vysypeme formu na beránka, do které dáme těsto.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 – 180 °C asi hodinu. Zkoušíme pak špejlí, jestli je už hotový.

Nakonec můžeme Beránka polít polevou nebo jen pocukrovat. Místo očí nám mohou posloužit rozinky a na krk mu můžeme uvázat červenou mašli.

Hodně štěstí při pečení.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.