Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Co potřebujete: 250 g uzeného kuřecího masa, 250 g uzeného, 300 g bílého pečiva, 4 šálky nasekaných listů mladých kopřiv nebo balení listového špenátu, 7 vajec, 60 g másla, svazek pažitky, sůl, pepř, 200 ml mléka, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, strouhanka na vysypání formy 

Postup: Vejce rozdělte na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Pečivo nakrájejte na kostky a zvlhčete mlékem. Ve vedlejší míse utřete máslo se žloutky, přidejte pečivo, nasekanou pažitku, koření, kopřivy nebo špenát (přes noc nechte povolit v lednici), maso a promíchejte. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh a směs přesuňte do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček). Pečte asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.