Couračka – polévka z kysaného zelí

pro 4 osoby | příprava: 10 minut | vaření: 20 minut

Ingredience:

4 středně velké brambory
sůl, kmín
200 g kysaného zelí
200 ml zakysané smetany
100 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
cukr
30 g čerstvého másla

Postup:

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Kysané zelí překrájíme, přidáme k téměř měkkým bramborům a ještě chvíli povaříme. Na závěr polévku zalijeme zakysanou smetanou, kterou rozmícháme s trochou mléka a hladkou moukou. Podle chuti přisolíme, osladíme, případně okyselíme lákem ze zelí a už jen krátce povaříme. Povrch polévky poklademe vločkami másla.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.