Makový jablečník

Makový jablečníkIngredience

1 kg jablek
550 g práškového cukru
6 vajec
2 dl oleje
2 dl vody
300 g polohrubé mouky
150 g mletého/nemletého máku
½ balíčku prášku do pečiva
čokoládová poleva

 

 

 

Postup 

Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. V misce vymícháme mák, 150 g cukru a asi třetinu těsta. Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta. Pečeme při 175°C cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.