Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá rád kandovanou citrusovou kůru, může ji nahradit třeba sušenými brusinkami, hruškami, meruňkami…
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
Cuketa neboli tykev obecná je velmi oblíbená pro její mnohostranné využití. Pomáhá při hubnutí a velkým benefitem je její obsah jednotlivých živin. Samozřejmě nejlépe, pokud je v bio kvalitě.
Legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem, koncert Davida Kollera, asijská zóna, talk stage, špičková vinařství a top pivovary – to vše na jednom místě zažijete jen na Elimon …
Pastinák je opomíjená kořenová zelenina odvozena od italského slova pasto – jídlo. Před nástupem cukrové řepy se hojně používal jako sladidlo. Víte ale, že pastinák není jen větší odrůda petržele? Pro svůj typický vzhled ho i přesto většina lidí zaměňuje.
Šálek voňavého nápoje dokáže někdy nahradit i lék. Prozradíme vám ty nejlepší recepty. Uvařte si čaj a vdechujte jeho vůni. Nejenže vás to příjemně uvolní, ale navíc inhalace výparů pomůže vaší sliznici i plicím.