Pesto z medvědího česneku

Co budete potřebovat:

svazek medvědího česneku
parmazán
olivový olej
sůl
špetku pepře
hrstička piniových oříšků (případně sezamové semínko)

Postup:

Všechny ingredience dáte do mixéru a mixujete dohladka. Podle chuti a konzistence pak postupně přidávejte olivový olej, parmazán a sůl.

Takto připravené pesto, pokud ho zalijete pořádně olejem, vám v lednici vydrží opravdu dlouho. Dát si ho můžete jen tak na opečený chleba nebo ho třeba zamíchat do těstovin.

A pokud se vám nechce dělat s pestem, namažte si chleba máslem, posolte si ho a listy medvědího česneku nasekejte jen tak na chleba.

 

A jak děláte pesto vy? Pošlete nám svůj recept.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.