Práškový koláč s jablky

Ingredience:

400 g polohrubé mouky
120 g cukru krupice
150 g másla (HERA, Zlatá Hana …)
1 vejce
5-7 PL mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva

Náplň:
6 velkých jablek
cukr
skořicový cukr

Práškový koláč s jablkyPříprava:

Přesátou polohrubou mouku s práškem do pečiva zpracujeme na vále s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Přidáme vejce a mléko a krátce propracované těsto necháme chvíli odležet na vále při pokojové teplotě. Mezitím si jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme 1 díl na velikost středního plechu. Pomocí válečku opatrně přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Po celém těstě dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem a skořicí. Druhý díl těsta také vyválíme a přikryjeme jablka. Před pečením nezapomeneme horní těsto na koláči několikrát propíchat vidličkou. Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 25 minut. Upečený pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.Rychlý odpolední moučník nejlépe vychutnáme s teplým černým či ovocným čajem.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.