Propadlá pudinková buchta s jahodami

Pokud hledáte dezert k vaší odpolední kávě, právě jste ho našli. Tato pudinková buchta je krásně vláčná a rozhodně není složitá.

Suroviny

250 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
1/2 kypřicího prášku do pečiva
4 žloutky + sníh z bílků
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
3 lžíce kakaa

Pudink

750 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce moučkového cukru

Na potření

1 smetana ke šlehání + ztužovač (nemusí být) 
2 krémové zakysané smetany
1 vanilkový cukr

Postup

Všechny ingredience kromě kakaa vymíchejte v hladké těsto. Pudink uvařte dohusta.
 
Opatrně do těsta vmíchejte sníh a rozdělte na poloviny. Do jedné vmíchejte kakao.
 
Světlé těsto vylijte na papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně poházejte. Totéž udělejte i s horkým pudinkem.
 
Jahody také rozprostřete po celém plechu. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 40 minut. Poté vyjměte a nechte zcela vychladnout.
 
Smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšlehejte dotuha a smíchejte se zakysanými smetanami. Potřete celý povrch buchty a posypte kakaem.

zdroj: V kuchyni vždy otevřeno

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.