Smažené čínské nudle s kuřecím masem

Smažené čínské nudle s kuřecím masem

Ingredience:

1 větší mrkev, 1 lžička škrobové moučky, 4 stroužky česneku, 400 g vaječných čínských nudlí, 1 cibule, 2 lžíce sójové omáčky, 2 plátky kuřecích prsních řízeků, 1 zelená paprika, 1-2 lžičky koření Čína, 1 menší pórek, 1 červená paprika

Postup:

Zeleninu omyjeme, cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme. Papriky zbavené jádřinců nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky, mrkev na půlměsíčky, pórek na kolečka, česnek na plátky.

Zeleninu zprudka smažíme na oleji, dokud nezměkne. Musí ale zůstat polosyrová, křupavá.

Maso nakrájíme na malé kousky a ty promícháme se škrobovou moučkou. Na pánvi maso zprudka osmažíme na rozehřátém oleji, ochutíme kořením na čínu a sójovou omáčkou. Usmažené maso pak promícháme se smaženou zeleninou.

Čínské nudle povaříme ve vroucí osolené vodě 2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané nudle zprudka smažíme 2-3 minuty v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Během smažení je promícháváme. Smažíme vždy 1-2 porce nudlí. Ve větším množství by se na pánvi slepovaly.

Usmažené čínské nudle promícháme s masovou směsí a podáváme. Můžeme připepřit nebo přisolit.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.