Zelný salát – vitamínová bomba a mňamka k tomu

Zelný salátSuroviny

1300 g bílého hlávkového zelí
500 g červené papriky
250 g mrkve
250 g cibule
1/2 sáčku DEKA (50 g)
200 g cukru krupice
120 – 130 ml octa
120 ml oleje (možno i vynechat nebo dát méně)
feferonky, křen (pokud chcete mít salát pikantní) 

Postup

Zelí nakrouháme, papriku nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme vše ostatní, smícháme, ochutnáme a podle potřeby přidáme ocet, nebo cukr, sůl nedáváme, je v Deku. Natlačíme do sklenic na závit a dáme do chladničky, nebo na jiné chladnější místo, třeba do sklepa, na den až dva proležet. Pak odebíráme podle potřeby. Můžeme si i upravit poměr ocet-cukr podle své chuti.

autorka receptu

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.