Jahodové obláčky

Jahodové obláčky

Tento dezert je velice dobrý obzvláště na teplé letní dny. Příjemně Vás ochladí a velice si pochutnáte. Obzvláště milovníci jahod si přijdou na své.

 

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 4 porce

Potřebujeme: 250g čerstvých jahod,

70g krupicového cukru,

2 bílky,

250g vychlazeného hustého bílého jogurtu,

1/2 lžičky vanilkové esence

Příprava:

1) Omyjeme a osušíme jahody, zbavíme je zelených kalíšků a 4 jahody si ponecháme na ozdobu. Ostatní dáme do misky, posypeme lžící cukru a rozmačkáme vidličkou.

2) Ve velké suché míse šleháme sníh téměř dotuha a pak postupně zašleháváme zbylý cukr tak, že po každém přidání důkladně prošleháme, až vznikne lesklý a tuhý sníh.

3) Do sněhu velmi opatrně vmícháme kovovou lžící jogurt a vanilkovou esenci.

4) Do této jogurtové směsi pak lehce přimícháme rozmačkané jahody i se šťávou. Nesmíme je míchat příliš důkladně, protože bychom porušili nadýchanou strukturu dezertu.

5) Dezert rozdělíme do 4 pohárů o obsahu 200ml a ozdobíme zbylými jahodami. Dezert podáváme ihned, nebo ho necháme před podáváním 3-4 hodiny chladit.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.