Pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeládaDoba přípravy: asi 25 minut
Vystačí na: asi 4 sklenice á 375ml

Přísady:
nakrájená kůra z 3 chemicky neošetřených pomerančů
500g pomerančových filátek (asi z 9 větších pomerančů)
500ml 100% pomerančové šťávy
1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
500g cukru

Postup:
1. Pomeranče omyjeme teplou vodou a osušíme. Oloupeme velmi tenkou vrstvu kůry a nakrájíme na jemné proužky nebo můžeme použít škrabku na citrusy. Všechny pomeranče vyfiletujeme a rozmixujeme.

2. Do velkého hrnce vložíme rozmixované pomeranče, šťávu a kůru. Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

3. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

4. Na taliřek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnuti málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

5. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Poznámka: Milovníci zázvoru si můžou marmeládu dochutit kouskem strouhaného zázvoru.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.