Třešňová bublanina

bublanina_teov Je tu léto a s ním i třešně. Už nevíte jak je “zdělat”? Vyzkoušejte skvělou třešňovou bublaninu. 

Potřebujeme:

  • 300 g až 500 g vypeckovaných třešní
  • 500 g polohrubé mouky
  • 80 g cukru
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • prášek do pečiva 

Postup:

Mouku promícháme s práškem do pečiva a cukrem, poté přidáme olej a vejce, která jsme rozšlehali do mléka. Umíchané polotekuté těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Povrch poklademe okapanými vypeckovanými třešněmi. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Tip:

Bublaninu můžeme péct i s drobenkou.

Potřebujeme:

  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vrchovatá lžíce másla nebo Hery 

Postup:

Všechny ingredience smícháme v misce a „patláme“ je spolu tak dlouho, dokud se směs nedrolí. Drobenkou posypeme těsto a dáme zapéct.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.