Třešňová bublanina
Je tu léto a s ním i třešně. Už nevíte jak je “zdělat”? Vyzkoušejte skvělou třešňovou bublaninu.
Potřebujeme:
- 300 g až 500 g vypeckovaných třešní
- 500 g polohrubé mouky
- 80 g cukru
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 100 ml oleje
- prášek do pečiva
Postup:
Mouku promícháme s práškem do pečiva a cukrem, poté přidáme olej a vejce, která jsme rozšlehali do mléka. Umíchané polotekuté těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Povrch poklademe okapanými vypeckovanými třešněmi. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Tip:
Bublaninu můžeme péct i s drobenkou.
Potřebujeme:
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 vrchovatá lžíce másla nebo Hery
Postup:
Všechny ingredience smícháme v misce a „patláme“ je spolu tak dlouho, dokud se směs nedrolí. Drobenkou posypeme těsto a dáme zapéct.