Ředkvičkový salát s pomerančem

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček, očištěných a nakrájených na tenké plátky
  • 1 menší salátová okurka, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 pomeranče, zbavené kůry včetně bílých blanek a nakrájené příčně na kolečka
  • 2 tenká kolečka bílé cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce nadrobno nasekané čerstvé máty
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžička vločkové soli
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce tekutého nebo šetrně zahřátého medu
  • čerstvě mletý pepř podle chuti

Příprava jídla

Ve velké míse smíchejte ředkvičky, okurku, pomeranč, cibuli a mátu. Zalijte olivovým olejem a pořádně, ale zlehka promíchejte, aby se všechno omastilo. Osolte, promíchejte, přilijte ocet, znovu promíchejte, přidejte med a naposledy promíchejte. Opepřete. Podávejte nejlépe ihned, i když po pár hodinách se salát velmi zajímavě rozleží. Do druhého dne však v žádném případě nevydrží.

Náročnost: Velmi snadné | Počet porcí: Pro 2–4 osoby | Doba přípravy: Do 20 minut 

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.