Pastinák je opomíjená kořenová zelenina odvozena od italského slova pasto – jídlo. Před nástupem cukrové řepy se hojně používal jako sladidlo. Víte ale, že pastinák není jen větší odrůda petržele? Pro svůj typický vzhled ho i přesto většina lidí zaměňuje.
Očištěné kloboučky bedel potřeme touto směsí: česnek utřeme se solí, zakápneme olejem. Pak kloboučky posypeme kmínem a namáčíme do polotuhého těstíčka. Můžeme obalit ve strouhance, je to křupavější. Smažíme na oleji. Podáváme s chlebem nebo brambory a s tatarkou.
Šálek voňavého nápoje dokáže někdy nahradit i lék. Prozradíme vám ty nejlepší recepty. Uvařte si čaj a vdechujte jeho vůni. Nejenže vás to příjemně uvolní, ale navíc inhalace výparů pomůže vaší sliznici i plicím.
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo ne nepodobné našemu leču, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm.
Obliba dýně Hokkaidó neustále stoupá nejen kvůli její sladké a lehce oříškové chuti. Původní název Hokkaidó se počeštil do dnešní podoby Hokaido. Příznivce zdravého životního stylu jistě potěší zdravotní benefity, …
Meloun je druh plodové zeleniny ale svou sladkou dužinou se řadí mezi ovoce. V České republice je nejznámější vodní meloun s obsahem semínek a červenou dužinou. Je tvořen až z …
Vyrobte si domácí mléčnou rýži, která bude směle konkurovat té kupované. Nejenže ušetříte, ale taky budete mít dokonalý přehled o tom, co všechno s ní konzumujete, ovoce si do ní můžete dát …
Skvělé cuketové zelí zavařené na zimu, které můžeme konzumovat syrové, nebo ohřáté, promíchané s cibulovou jíškou. Cuketové zelí je stále oblíbenější, velké jeho pozitivum je, že nenadýmá a přitom je …