Granátové jablko se postará o vaše neduhy a mládí – co dalšího vám jeho konzumace přinese?

Granátové jablko je plodem marhaníku granátového, což je strom vyskytující se zejména ve Středozemí, USA, Argentině, Indii a v Asii. Jeho původ však nalezneme na malém ostrově zvaném Sokotra. Plody jsou považovány za elixír mládí. Dopřávat si ho můžete denně a v dnešní době není problém sehnat čerstvé plody tohoto zázračného ovoce. Čtěte více

Jablečný moučník

Doba podzimu přeje sklizni jablek. Většinou vznikají různé varianty štrůdlů, přesnídávek i moučníků. Nejlepší jsou ovšem ty, které prošly rukama několika generací. A právě tento patří k těm, které na našem stole nesmí chybět – je mokrý, vláčný a bleskově se po něm zapráší. Čtěte více

Průvodce zdravějším letním vařením – Studená okurková polévka

S příchodem léta si naše tělo říká o lehčí a svěží jídla, větší množství tekutin a o potraviny, které přirozeně ochlazují i zevnitř. Proto intuitivně vyřazujeme těžké, mastné a vysoce kalorické pokrmy, které jsme měli na talíři v předchozích měsících a zařazujeme do našeho jídelníčku čerstvé potraviny. Čtěte více